keskiviikkona, marraskuuta 19, 2008

Jumalan aikataulussa


Taas ollaan pyöräytetty kalentereita kuukaudella eteenpäin ja kuluneiden viikkojen aikana on kyllä saatu kokea monia upeita juttuja. Toivon aina blogia päivittäessäni, että pystyisin laittamaan uutisia ja kuulumisia ylös päivittäin, kun upeita asioita tapahtuu joka päivä, mutta hohhoijaa kun kirjottaminen tuntuu olevan aina välillä hankalaa :D Mutta parempi näitä juttuja on kirjotella ylös myöhään kun ei milloinkaan... Ja yks juttu minkä oon huomannut on se, että mulla kestää huomattavasti kauemmin kirjottaa suomeks kun englanniks. Ajattelen kaiken ensin englanniks ja sit käännän sen päässä suomeks, joten toivottavasti sitä ei ole ihan turisti kun pääsee seuraavan kerran käymään suomessa.

Tässä ollaan muutaman viime viikon aikana käsitelty sellasia aiheita, kuin Father heart of God, evankeliointi, hengellinen sodankäynti, sekä Roomalaiskirje… Jokainen viikko on ollut sisällöltään erilainen, mutta silti täysin yhteydessä toisiinsa, sillä jokainen aihe on osa jokapäiväistä vaellusta Jumalan kanssa. On ollut hassua tajuta, että joskus elämämme pisin matka on niinkin lyhyt kuin sydämestä aivoihin, jolloin yritämme ymmärtää Jumalan rakkautta meitä kohtaan. Siitä näiden viikkojen aikana on ollutkin kysymys, tajuta se myös aivoilla, kuinka paljon Jumala meitä rakastaa! Jumala todellakin haluaa että elämme jokaisen päivän täysillä hänen kanssaan seikkailussa, jonka hän on meille valmistanut. Jeesus ei kuollut ristillä, että me kokoonnuttais seurakuntana vaan kerran viikossa sunnuntaisin, vaan että meillä vois olla yhteys Jeesukseen ja toisiimme jokaikinen päivä! Meidän tulis saada takas se nälkä toimia ja työskennellä yhdessä yhtenä perheenä, joka opetuslapsilla oli julistaessaan evankeliumia.

'Se ei ole tyhmä, joka antaa mitä ei voi pitää, saadakseen sen mitä ei voi menettää' -Jim Elliot. Tän ajatuksen ympärillä oon pyörinyt viime aikoina, samalla kuullen kaikkia uutisia ympäri maailmaa tän hetken taloudellisesta tilanteesta. Ton ajatuksen kautta oon myös miettinyt, että meidän elämän päämäärä on todellakin jakaa sitä ilouutista eteenpäin, josta me ollaan jo osallisia. Kun saamme olla Kristuksen omia, meille on annettu jotain semmoista, mitä me emme voi menettää ja se on iankaikkinen elämä. Kaikki muu voi kadota ympäriltä ja tuhoutua, mutta Jumalan rakkaus meitä kohtaan ei koskaan häviä. Raamatussa mainitaan kerta toisensa jälkeen kuinka meidän tulee olla rakentamatta elämämme perustaa vaurauteen ja maalliseen mammonaan, vaan suhteeseen hänen kanssaan. Tän takia ihmiset tarvitsevat evankeliumia niin paljon, tajutakseen että ainut turva tän päivän maailmassa on hänessä.

Mulla oli upea mahdollisuus tavata Veli Yun,
joka on kirjottanut kirjan Taivaallinen Mies.
Se oli opettamassa meidän kampuksella parin päivän ajan.
Uskomattoman upea tarina...


Mun ystävät John & Jenni menivät naimisiin viime viikonloppuna. Täytyy sanoa että yhdet upeimmista häistä missä on tullut oltua.

Täytyyhän sulhasella olla henkistä tukea...

Community Outreach

Me ollaan saatu joka viikko kahdeksan viikon ajan tehdä kaupunki aktioo, jossa me ollaan menty kaupunkiin tiistai iltaisin jakamaan evankeliumia tavalla tai toisella. Välillä ollaan soiteltu ylistysbiisejä lentopallokentän vieressä, ja välillä ollaan jaettu ilmaista ruokaa... Sitten ollaan menty ihan vaan niiden ihmisten luokse, jotka Jumala on meidän luokse johdattanut ja kysytty jos he haluaa rukousta. Yhtenä iltana meillä oli muutama tyyppi rukoilemassa rannalla yhen tyypin puolesta ja sen viereen alkoi kerääntyä muita ihmisiä, ja sit meidän tiimiläinen oli kysynyt muilta ihmisiltä siinä ympärillä, että odotatteko tätä tyyppiä jonka puolesta me rukoillaan? Ja ne vastas, että me odotetaan teidän rukoilevan meidän puolesta, että me parannuttais! Kaikki tää tapahtuu keskellä Konaa, jossa me eletään! Upee juttu tässä on se, että aktiomatka New Yorkiin ei oo niin haastava, koska meidän oppilaat tietää jo mitä esiin astuminen ja evankeliointi tarkoittaa käytännössä!

Lähtö lähenee...

Ei sitä uskois että neljän viikon päästä palmun oksien havina ja paahtava aurinko vaihtuu pakkaskeleihin ja Broadwayn kaupunkilais elämään. Meidän NYC tiimissä on 15 oppilasta, ja mun kanssa tiimiä vetää meksikolainen Javier. Me ollaan saatu olla jo yhteydessä moniin upeisiin kontakteihin New Yorkin päässä, yks niistä on Brooklyn Tabernacle seurakunnan nuorisopastori. Meillä on mahdollisuus osallistua heidän seurakunnan nuorten joulu "partyihin", 300 muun seurakunnan nuoren kanssa. Joten toivottavasti meillä on upea mahdollisuus saada viettää uusia jouluperinteitä New Yorkin jouluhumussa, eikä vaan ikävöidä mummun porkkanalaatikkoo :D Suuri kiitos kaikille rukoustuesta, jotenkin on vaan ollu todella hyvä ja varma olo kun tietää että taustalla rukouksissa jaksetaan kantaa. Taloudellisestikin oon saanut olla siunattu ja katettua kaikki vuokrat kuukausittain. Saan jättää rukouksiin meidän aktiomatkan kustannukset, joka tulee oleen 1500 euron paikkeilla. Vuokraamalla skootteria, saan ainakin osan summasta katettua itse, mutta jos haluat tukea taloudellisesti aktiomatkaa varten, se olisi suuri siunaus!

Erittäin siunattua ja upeaa joulun alus aikaa!!!

Samuel

Ei kommentteja: