tiistaina, maaliskuuta 31, 2009



Siispä hellurei! Lämpimät terveiset Havaijilta!!! Kiitos ja kumarrus kaikille valtavasta rukoustuesta, jonka avulla me ollaan saatu päätökseen meidän tämän vuotinen opetuslapseuskoulu!!! Tässä viimeisten viikkojen vilinän laantuessa olen vihdoin saanut mahdollisuuden istahtaa alas koneen ääreen ja kirjoittaa ylös hieman ajatuksia ja jakaa kuluneiden viikkojen tapahtumia ja kokemuksia! Oon saanut nyt olla takaisin Havaijin lämmössä reilut pari viikkoa, sillä aikamme New Yorkissa päättyi maaliskuun puolenvälin paikkeilla. Saimme viimeistellä aktiomatkamme New Yorkissa erittäin lämpimässä ja mukavassa ilmapiirissä, vaikkakin monella oppilaalla 3 kuukauden New Yorkissa olon jälkeen alkoikin olla jo ikävä kotia ja paluuta omaan ympäristöön.

Saimme... Tai oikeastaan jouduimme pari viikkoa sitten hyvästelemään New Yorkin kotimme, sillä aikamme aktiokentällä oli tullut päätökseen... Jätimme jälkeemme kaikki huonekalut ja suuren pahvilaatikollisen vaatteita siunataksemme seuraavia asukkaita, sekä vaatteilla niitä New Yorkin kodittomia, joilla vaatteisiin ei välttämättä ole varaa. Oli vaikea tajuta, että juuri kun oikea ystäväpiiri oli muodostunut ympärille ja kaupungista oli löytynyt hyvä seurakunta, olikin jo aika sanoa hyvästit tälle niin mieltä kiehtovalle ja seikkailua herättävälle kaupungille. Jouduin sanomaan hyvästit todella monelle läheiseksi tulleelle ystävälle, joita en ennen New Yorkiin menoa uskonut niin saavani. Mutta kolmen kuukauden aikana olin saanut löytää todella upeita ihmisiä elämääni, joiden kanssa olin saanut jakaa monia mahtavia hetkiä. Välillä kyllä hämmästyttää kuinka hyvin Jumala auttaa mua sopeutumaan täysin uuteen ympäristöön ja alkamaan rakentamaan verkostoa ympärilleni, mutta ilman Jumalan johdatusta ja hänen antamaansa rohkeutta en usko että sekään olisi mahdollista!

Lautalla kohti Staten Islandia, kunnon pakkaskeli niinkun ilmeestä näkyy!

Viimeinen ilta New Yorkissa, Brooklyn sillan kupeessa...

Matkalla kohti kotia... LAX:in ihana betoni lentokenttä...

New Yorkissa viimeisten viikkojen aikana saimme, yksi tapahtuma toisensa jälkeen, kokea mahtavaa Jumalan johdatusta eri alueilla joiden parissa työskentelmimme. Saimme esimerkiksi olla mukana järjestämässä ihmisoikeus- ja ihmiskauppaa koskevan tapahtuman Columbia Universityssä yhdessä Call+Response järjestön kanssa, (CALL+RESPONSE on ensimmäinen laatuaan oleva dokumentti/järjestö, joka paljastaa maailman 27 miljoonaa tarkkaan varjeltua salaisuutta: maailmassa on tänä päivänä enemmän orjia, kuin koskaan aikasemmin!!! CALL+ RESPONSE sukeltaa maan alle, missä orjuus ulottuu Kambodžan lapsiprostituoiduista aina Intian tiilinteko orjiin todistaen faktaa, että vuonna 2007 orjakauppiaat tekivät enemmän rahaa kuin Google, Nike ja Starbucks yhteensä). Saimme tapahtumaan mukaan myös rap-artisti Matisyahun, jonka musiikki on noussut yhä enemmän pinnalle viime vuosien aikana. Hän on myös mukana kyseisessä Call+Response dokumentissa. Oli siisti nähdä kuinka tapahtumapaikka veti puoleensa noin 700 oppilasta ja muutamia muita aiheesta kiinnostuneita!

Matisyahu trio...

Ehkä suurimman vaikutuksen muhun koko New Yorkissa asumisen aikana, teki työskentely NYC Relief Bussilla. Sain joka viikko noin parin kuukauden ajan mennä bussille muutaman oppilaani kanssa, jossa saimme palvella Harlemin kadulla asuvia ihmisiä erilaisine tarpeineen ja ongelmineen. Jaoimme kuumaa keittoa ja kaakaota kaikille ohikulkeville, ja -20 asteen pakkasessa ihmisiä oli jonoksi asti odottamassa ilmaista ruokaa! Suurimman vaikutuksen muhun henkilökohtaisesti teki kuitenkin ihmisten todellinen rukouksen tarve! En ole koskaan työskennellyt paikassa, jossa prostituoidut, huumeidenkäyttäjät, kodittomat, vankilasta vapautuneet etc. tulevat pyytämään esirukousta heidän ongelmiin tai heidän läheistensä puolesta. Oli niin upeeta rukoilla heidän puolesta keskellä katua ja nähdä kuinka Jumala sai koskettaa heidän sydäntään.

Toinen suuri asia jonka sain New Yorkin aktion aikana oppia on palvelijan rooli. Matteus 20 puhuu kuinka johtajista suurimpien tulee olla myös palvelijoista suurimpia! Sillä niinhän Jeesuskin tuli maailmaan ei palveltavaksi, vaan palvelemaan muita ja antaakseen elämänsä lunnaina monille!!! Ryhmänjohtajana mulla oli vastuu 16 oppilaasta ja tämän takia mun piti pitää johtajan rooli vaadituissa tilanteissa ja johtaa ryhmää eteenpäin Jumalan tuntemisessa, mutta samalla mun rooli oli palvella ja rakastaa heitä. Tämä olikin ehkä suurin asia, jossa Jumala sai kasvattaa tämän kolmen kuukauden aikana!

Nyt siis olen jälleen Havaijilla, palmujen alla aaltojen keinulteltavissa :D Mikä siunaus saada mahdollisuus elää tämänkaltaisessa paratiisissa!!! Kiitos siitä Jumalalle. Aloitin maanantaina työskentelemään meidän DTS toimistossa, jossa olen ottanut DTS hakemusten hoitamisen omakseni, eli hoidan kaikki kampukselle saapuvat opetuslapseuskoulu hakemukset ja pidän yhteyttä oppilaisiin heidän hakemus prosessin edetessä!!! Voisin sanoo että tällä hetkellä täydellinen jobi, jossa saan vähän hengähtää intensiivisen kolmen kuukauden aktiomatkan johtamisen jälkeen...

Ai niin, ja oon muuttanut kampukselta pois tulivuoren juurelle :D Asun sellasessa upeessa talossa yhdessä parin kaverin kanssa, ja on kyllä hyvä päästä vähän pakoon tätä kampus elämää...

Kiitos vielä kerran muistamisesta rukouksin. Ne on kyllä kannatelleet mua läpi ton aktiomatkan!!! Sekä niille ketkä ovat kyenneet taloudellisesti tukea näiden taloudellisesti haastavien aikojen keskellä, siitä on ollut suunnaton apu!!!

Siunauksin,

Samuel

P.S. Pahoitteluni että suomen kirjoituskielen taitoni on tässä kirjeessä ollut hieman ruosteessa... Sitä kun ei ole vähään aikaan käyttänyt, mutta eiköhän aktiivisempi blogin ylläpito korjaa asian :D

Ei kommentteja: