maanantaina, tammikuuta 26, 2009

どのように我々の偉大な神である

.Haha, ajattelin sitten vetää kaikkia vähän nenästä laittamalla otsikon Japanin kielellä, vaikkakin Daniel se meistä veljeksistä siellä Japanissa lumen keskellä asustaakin, mutta jotenkin noi kiekurat näyttää vaan niin hienoilta... :D Otsikko kuitenkin tarkottaa ihan oikeesti jotain, se on suomeksi "Kuinka mahtava meidän Jumala onkaan". Se on jotenkin ollut meidän tiimillä tän tammikuun keskeisenä aiheena yhdessä sun toisessa eri tapahtumassa ja hetkessä. Jumala on totisesti saanut kyllä kasvattaa meissä kaikissa meidän henkilökohtaista rakkautta häneen ja etenkin sitä keskinäistä rakkautta meidän ryhmän keskellä!!! On ollu siistiä elää meidän kristillisessä BigBrother talossa ilman sen suurempia ongelmia, josta kiitos kuuluu kyl täysin Herralle!!! En vaan voi uskoa, että meidän aktiomatka on lähestymässä puoliväliä tällä viikolla, sillä tuntuu että justiinhan me vasta tänne tultiin ja asetuttiin taloks...

Mutta näin se aika rientää... Meillä ei siis oo kyllä ollu tarvetta heittää aikaa hukkaan! Seuraavaks ajattelin kertoo vähän meidän viikottaista ohjelmaa... Ollaan saatu olla mukana Brooklyn Tabernacle seurakunnan nuorten aikuisten toiminnassa ja meillä joka toinen perjantai kokoontuu noin 150 nuorta ylistämään ja etsimään Herran kasvoja! Viime viikonloppuna saatiin olla mukana näiden nuorten kanssa Awakening konferenssissa, jossa puhujana oli Francis Chan, ja se oli kyl meidän tiimille niin upee yhdistävä kokemus, aiheena oli sisäisen rakkauden herättäminen!!!

Sen lisäks me kokoonnutaan joka tiistai Chrysler pilvenpiirtäjän vieressä yhdessä toimisto- rakennuksessa Paradox organisaation iltaan. Tän organisaation tarkoituksena on tuoda yhteen muotimaailman ihmisiä, valokuvaajia/malleja/meikkaajia/toimistoväkeä, kerran viikossa etsimään Jumalan kasvoja, ja sit siellä on aina opetus, josta meillä on vastuu. On ollut upea nähdä kuinka Jumala on laittanut meidät heidän keskelleen tuomaan uusia tuulia, koska toi muotimaailma on kaiken kaikkiaan aikas raskas ympäristö kristitylle. Sen lisäks meillä on neljänä päivänä viikossa tehdä yhteistyötä New York City Relief Bus ministryn kanssa, ja tiedän että jotkut meidänkin seurakunnasta on ollut mukana jakamassa lämmintä ruokaa ja vaatteita kodittomille.

Voitteko uskoo et sitä pääsee tekeen lumitöitä New Yorkissa :D Ollaan laittamassa pystyyn katosta lämmintä keittoa ja kuumaa kaakaota varten NYC Relief bussin työntekijöiden ja parin mun oppilaan kanssa.

Osa meidän tiimistä on myös mukana opettamassa nuoria korealaisia lapsia lukemaan, puhumaan ja kirjottamaan englantia. Samaan aikaan meillä on mahdollisuus jakaa evankeliumia näiden lasten vanhempien kanssa. Sen lisäks osa meidän tiimin tytöistä on mukana sellasessa kristillisessä taide terapiassa, joka on suunnattu etenkin sairaalan HIV potilaille. Siellä heillä on ollut mahdollisuus olla kuuntelemassa monien ihmisten tarinoita ja myös rohkaista, sekä rukoilla potilaiden puolesta. Näiden monien eri ministrien kautta meillä on kyllä ollut uskomattoman mahtava mahdollisuus kokeilla uusia toimintapoja viedä evankeliumia eteenpäin. On ollut hienoa nähdä, että keskeinen päämäärä on pysynyt aivan samana, ja se on viedä ilosanomaa Jeesuksesta eteenpäin kaikille kansoille, ammatista, väristä, sukupuolesta, tai kansallisuudesta huolimatta!!!

Tää kuva on Jimmy'stä. Se tuli hakemaan ilmasta ruokaa ja vaatteita. Hän alkoi kertomaan hänen elämän tarinaansa reilun 60 vuoden kokemuksella, ja päästyään kohtaan, jossa hän kertoi veljestään joka menehtyi hän alkoi itkemään. Mulla oli upea mahdollisuus kuulla asioita, joita Jimmy sanoi ettei oo ikinä kertonut kellekkään. Ja sain rukoilla hänen puolestaan ennen kuin hän lähti takas kadulle etsimään lämmintä paikkaa, missä voi viettää seuraavan yön... Jumala on antanut kaksi korvaa, joiden avulla me voidaan kuulla mitä uskomattomimpia tarinoita ja mahdollisuuden vastata heidän sydämen kaipuun rukoilemalla heidän puolesta!

Jumala on siis saanut siunata meitä uskomattoman upealla asunnolla, joka on kaiken lisäksi halpa verrattuna New Yorkin korkeisiin asumiskuluihin. Meillä on 4 huonetta, 3 kylpyhuonetta, 2 hiirtä ja 1 jääkaappi... Siitä voi pitkällä matematiikalla laskea derivaatan avulla, että hyvin on asiat!!! Haha, eivais, meillä oli tossa viime viikolla palomiehet käymässä ja varottamassa että meidän pitää laskea rappuset alas, jotka vievät katolle, jotta tulipalon sattuessa olis nopeeta paeta katolle. No muutama päivä sitten meillä tuli käymään tarkastaja Susi (inspector Wolf) joka oli jostain valtion asumisvirastosta, ja se sano tilanne on nyt niin, et te saatatte joutua muuttouhan alle... Siihen sanoin sitten, että no hyvä vaan, saadaanpahan lisää säpinää tähän meidän outreachiin ja naurahdin päälle ja se seisoi ihan hoo moilasena, koska ei kuulemma oo ikinä kuullu keneltäkään niin positiivista palautetta hänen kertoessa häätöuhasta :D Joten ehkä tää Jumalan rakkaus saa meissä aikaan jotain sellaista, mitä muilla ei oo :) No tänään sitten kuulin tarkastaja Sudelta, ettei meidän kai tarviikkaan muuttaa... Joten kiitos Jumalalle jos me siellä meidän asunnossa pystytään asumaan maaliskuun puoleenväliin saakka!!!

Että semmosia uutisia täällä tällä hetkellä! Meikähän on ihan New York fani, joten voi olla että tänne saattaa jäädä kenkä jonkin oven väliin, ken tietää... Mutta siunausta kaikille ja kiitos erittäin paljon rukoustuesta. Ryhmänjohtajana saa kyllä olla välillä aikamoisessa koetuksessa, mutta uskon että teidänkin rukoukset on saanu mun sydämen vaan niin nälkäseks Jumalan puoleen, että sitä vaan pakostakin heijastaa Jumalan valoa ympäriinsä!!! Kiitos myöskin taloudellisesta tuesta, jonka avulla oon voinut ostaa esim. talvivaatteita, sillä ilman sitä vetelisin vieläkin surf shortsit jalassa kalossit mun sandaalien päällä, haha!!!

Siunauksin,

Samuel

lauantaina, tammikuuta 03, 2009

New Years in New York!!!

.
Hyvää uutta vuotta 2009!!! Täälläkin on päästy vihdoin jäätävästä ulkoilmasta takaisin sisätiloihin riisumaan 8 kerrosta paitoja, sillä vielä nää kevyet talvipakkaset ei ihan uppoa tähän Havaijin hemmottelemaan pellavapäähän. Istun tällä hetkellä Starbucksissa viettämässä vapaa päivää ja suunnittelemalla tulevaa viikkoa, ja samalla ajattelin vähän laittaa uutisia ja kuulumisia blogiin. Joulun aika ja uusi vuosi on siis takana, ja täytyy sanoa, että tää on kyllä todella upea ja kaunis paikka viettää noi juhlapäivät. Ollaan päästy viettään päiviä Brooklyn Tabernacle seurakunnan tilaisuuksissa, ja täytyy kyl sanoa, et jos jollakin on mahdollisuus se tsekata jonain päivänä, niin voin lämpimästi suositella. Koko New York on ollut pari viimestä viikkoa niin sanotusti lomalla, ja kaikki käynnistyy siis jälleen maanantaina. Meilläkin on pari tapaamista maanantaina ja tiistaina, joiden avulla me saadaan oppilaat kytköksiin eri järjestöjen ja ministry mahdollisuuksien kanssa... Joten ensi viikkoa odotellessa!
Auringonlasku Times Squarella uudenvuoden aattona.


H-hetki... Sellanen määrä oli tota paperisilppua et hyvä että eteensä näki :D



Tässä vähän pepsi palloja taivaalta...

Vaikka meitä on täällä New Yorkissa kaks staffia ja pari oppilas johtajaa auttamassa, on mun hommaks aikalailla kuitenkin kallistunut koko tiimin vastuun ottaminen ja johtaminen. Se on kyl tosi upee juttu, vaikka välillä kyllä aika raskasta vetää 17 ihmistä yhtäaikaa, vähän kun pyörittäis sellasta pientä yritystä, jonka bisnes ideana on saada kertoa ihmisille Jeesuksesta. :D Mut samalla oon saanu oppia monia uusia juttuja itsestä ja siitä et kuinka tärkeetä on, että Jumala on tän meidänkin tiimin keskipiste päivästä toiseen! On ollut upea tajuta semmonen asia, että kun me mennään kertomaan Jeesuksesta ihmisille, me ei tuputeta sitä evankeliumia niille, mut eri ihmisiä tavatessa heidän tarinat ja kokemukset syvistä haavoista vetää meidät ristin juurelle ja meillä on mahdollisuus kertoa heille toivosta ja rakkaudesta! Siinä on ehkä yks upeimmista jutuista, josta Jumala on puhunut mulle.

Joten asiat täällä New Yorkissa menee vallan mainiosti, vaikka parilla oppilaalla onkin ollut kova koti-ikävä, mutta aina se sitten menee ohi, kun meillä on jotain aktiviteettia meidän ryhmän kanssa. Eli tällästä täältä... Laitan lisää uutisia ens viikolla, jolloin meillä pitäs s
itten koneet kanssa kunnolla käynnistyä ja päästään käsiks eri ministry mahdollisuuksiin!

Siunausta ja varjelusta kaikille tänä upeana vuonna 2009!