sunnuntaina, syyskuuta 30, 2007

22 years & onnellinen mies

Pari viikkoa sitten vuodet pyörähtivät jälleen uuteen lukemaan, kun 22 vuotta tuli täyteen! Jiiihaa, kakkujen ja kavereiden kera päivästä tuli ikimuistoinen, joskin hieman amerikkalaiseen tyyliin! Onneksi kaverini Sami oli antamassa hieman tukea kotimaasta :D Joskus mietin, että tää elämä kyllä menee todella nopeesti ja vuodet vierii ohitse, mutta välillä on hyvä pysähtyä ja miettiä, miten tämän ajan täällä maan päällä käyttää. Virikkeitähän tänä päivänä kyllä löytyy joka lähtöön, ja lepopäivänäkin voi helposti unohtaa sen syvemmän merkityksen ja tehdä töitä ja muita askareita. Mutta onneksi Jumala antaa meille jokaiselle ohjeita, kuinka tämä aika täällä maan päällä tulisi käyttää.







Itse tunnen olevani täysin oikeassa paikassa tällä hetkellä. Meidän DTS alkoi vihdoin pari päivää sitten ja siihenhän oikeastaan tämä 2kk harjoittelu jakso on tähdännyt. Torstai oli varsinainen hyrskynmyrskyn päivä, kun noin 300 oppilasta 40 eri maasta kirjautui kouluun ja hoiti vakuutus ja viisumi, sekä majoitus asiat yhdellä kertaa. Perjantaina kokoonnuimme ensimmäistä kertaa Community Transformation DTS:n kanssa, johon meille tuli 45 oppilasta. Porukka meidän DTS:ssä on ihan mielettömän upeeta. Mahtavia yksilöitä, joita Jumala on jo saanut käyttää ja tulee käyttämään meidän koulunkin aikana!!! On se ihmeellistä kuika Jumala lähettää oppilaita Suomesta, Japanista ja Egyptistä ym. maista johonkin Hawaille oppimaan asioita Jumalasta ja heidän suhteestaan Jumalaan!!! Matkustaminen ei olekaan enää ongelma, ja entisajan interrail matkailut, joita suunniteltiin pitkään, ovat enää nuorten syysloma viihdettä, lentojen ja matkustamisen helppouden takia :) Joten Jumala on todellakin viemässä meitä uuteen aikaan...







Luulenpa, että tämän sukupolven aikana tulemme näkemään jotain sellaista, mitä olemme täällä YWAM myös saaneet kokea Jumalan puhuneen. Jumala tulee viemään meidät uuteen aikaan, johonkin sellaiseen mitä emme ole ennen kokeneet! Tässä meille kaikille haastetta, astua sellaiseen johon Jumala meidät haluaa vetää... Uuteen, tuntemattomaan, pois mukavuusalueeltamme, muistaen kuitenkin että olemme Jumalan käsivarsilla! Jumala saa kantaa meitä läpi tuntemattoman ja vaikeankin maaston, kunhan vain luotamme häneen, ja vaikka kompastumme, pidämme katseemme hänessä ja Hän nostaa meidät pystyyn!!!

Meidän DTS:n niin sanottu keyscripture on Fil. 1:27-2:18. Se on ollut sellainen kohta, jonka uskomme olevan avain asemassa meidän kouluamme varten ja aktiojaksoamme varten. Nämä jakeet rohkaisevat meitä kaikkia astumaan palvelijan rooliin, rooliin jonka Jeesus otti täällä maan päällä, ja samalla antaa meille esimerkin ja mallin kuinka meidän maan päällä tulisi toimia toisiamme kohtaan, nöyrtyen ja ottaen saman mielen joka Jeesuksella Kristuksella oli! Uskon että meillä jokaisella on tässä asiassa parantamisen varaa ja haastetta, ottaa sama mieli kuin Kristuksella oli, nähdä asioita Jumalan silmin ja tuntea samoja asioita joita Jumalan sydän tuntee...

Näiden 6 kuukauden aikana Jumala tulee varmasti johdattamaan niin oppilaita kuin staffia seikkailuun, joiden rinnalla Indiana Jonesin ristiretketkin kalpenevat... :D Kyse ei ole kuitenkaan timanteista ja muista rikkauksista, vaan aarteista Taivaan Valtakuntaa varten. Toivonkin että voisitte yhä tukea rukouksin ja kantaa sekä minua, että koko DTS:ää rukouksissanne tässä Jumalan mielenkiintoisessa seikkailussa, jossa saamme nähdä ihmisten heittäytyvän Jumalan käsiin antaen elämänsä hänelle! Erityisesti saa muistaa Etelä-Afrikkaan ja New Yorkkiin liittyviä valmistelu asioita, vaikka olenkin aika varmasti Etelä-Afrikkaan menossa, sekä myös oppilaiden ja ryhmänjohtajien välistä ilmapiiriä ja toisista välittämistä.



P.S. Sain ilmeisesti Suomen viimein maailman kartalle tanssiessani disco musiikin säestyksellä noin 400 ihmisen edessä. Tämä oli meidän 40 eri kansakunnan esittelytilaisuus pääsalissa viime sunnuntaina ja minut valittiin tanssimaan euroopan maiden lippujen saapuessa areenalle :D Ilmeisesti jotain kömmähdyksiä sattui sillä porukka nauroi ja taputti ja kiitteli jälkeenpäin ennennäkemättömästä tanssiesityksestä, jota se varmasti olikin... Joskus kyllä voisi kieltäytyä moisista kohteliaisuuksista! :)

Samuel

maanantaina, syyskuuta 10, 2007

Talvi tulloo...


Syysterveiset Hawaiin auringonpaisteesta!!!

Täällä valtameren toisella puolella on talvi tulossa kanssa pikkuhiljaa... ilman lämpötila on laskenut sellaseen 30 asteeseen ja vesi on jotakuinkin samaa luokkaa... eli vihdoin voi vähän huokaista helpotuksesta ja viilennellä varjossa. :D Totta puhuen, voisin välillä vaihtaa paikkaani jonkun teidän kanssa ja ottaa syksyisen saunaillan järven rannalla. Täällä olo vastaa ehkä enemmän saunailtaa edenissä, missä hikeä pukkaa kosteuden takia ja lämmin vesi vain lisää hikeä otsalla. Mutta en kyllä viitsi valittaa oikeasti olostani, sillä Jumalalla riittää opetettavaa päivä toisensa jälkeen. On uskomatonta, miten yksinkertaiset asiat Raamatusta avautuvat aivan uudella tavalla ja Jumala on puhunut erittäin paljon siitä, että Hän tulee johdattamaan ryhmäämme ja koko DTS:ää uudelle maaperälle rukouksen, jumalanpelon ja nöyryyden kautta. Ehkä nämä asiat eivät ole avainasemassa vain täällä Hawaiilla, vaan uskon että samojen asioiden kautta Jumala puhuu myös suomessa!







Ryhmänjohtajakoulutuksen alkuvaihe päättyi viime perjantaina, jonka kunniaksi pidettiin pikku grillijuhlat upeassa talossa vuoren rinteellä. Jatkamme vielä noin pari viikkoa oppitunteja johtajuudesta isomman ryhmän kanssa, jossa on mukana myös vanhoja ryhmänjohtajia, kunnes noi 280 oppilasta pitäisi saapua aloittamaan opetuslapseuskoulu syyskuun loppupuolella!!! Tämä aika tulee varmasti olemaan niin haaste kuin suuri siunaus. Uskon, että kulkiessamme ryhmänjohtajina nöyryydessä ja jumalanpelossa oppilaittemme edessä, arastelematta ottaa askeleita uskossa, saamme kulkea oikeaa reittiä, jonka Jumala meille on suunnitellut.





Meillä on ollut tässä kahtena viikonloppuna kitchen duty, mikä tarkottaa sitä et me ollaan 15 staffin kans autettu valmistamaan aamupala ja päivällinen kampukselle... Tällänen unikeko kun oon, niin on ollu ehkä maailman vaikeinta herätä aamulla 5:50 keittiölle :D Mut ehkä se on samalla ollut ihan hyvä herätä vähän aikasemmin kun yleensä tuppaa vähän meneen illat pitkiks ni nyt on ainakin joutunu meneen aikasin nukkuun, ja etenkin kun saadaan palvella Jumalan valtakuntaa valmistaen ruokaa koko kampukselle.

Tällasia uutisia tällä kertaa... Sain tänään kylään yhden kaverin Kouvolasta, Saarenpään Samin, joka lensi Uudesta Seelannista tänne hakemaan rusketuksen ennen kotiin paluuta, haha :D Mukava saada kylään ystävä, ja joka puhuu kaikenlisäksi suomea, sillä välillä tuntuu ettei näiden jenkkien kanssa vielä ihan kaikkea englanniksi pysty kääntämään, vaikka sen kanssa hyvin meneekin... Mutta mukava saada riveihin vähän suomalaista verta!

Rukouksin saa yhä muistaa, etenkin näitä viimeisiä päiviä ryhmänjohtaja koulutuksessa ennen oppilaiden saapumista, ja että voisin todella kohdata Jumalaa kasvoista kasvoihin. Olen säilynyt erittäin terveenä, eikä mitään haavereita ole tullut vielä eteen, joten niistä kiitos Herralle. Erittäin lämpimiä syyskuun päiviä teille Suomeen ja koittakaahan nauttia keleistä ennen lumen tuloa!!! Täällä juhlitaan lauantaina mun synttäreitä, joita vuosia ja viisautta karttuu lisää, tai näin ainakin toivon. Täältä tulee taas uutisia uusien kokemusten kera myöhemmin! Jätän teille vielä erittäin hyvän Raamatunkohdan rohkaisuksi ja opetukseksi nöyryydestä: Fil. 2:1-11

-Samuel