perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Pikajunan kyydissä

Viimeisten viikkojen aikana oon kyllä saanut olla sellasen pikajunan kyydissä, että matkalla on unohtunut esim. päivittää blogi, sekä laittaa ulos muut uutiskirjeet, joita oon niin suunnitellu lähettäväni... Äiti aina patistaa pistämään edes vähäsen tekstiä, mutta se kynnys on niin suuri aloittaa kirjoittamaan, koska tiedän että tekstiä ja uutisia on liikaa pikku päivitykselle :D Viimein siis taas oli aikaa istahtaa hetkeksi... Mutta palataanpa hetkeksi maaliskuun viimeiselle viikolle, jolloin meidän opetus- lapseuskoulun päättymisen jälkeen edessä olivat uudet haasteet.

Aiemmin ollessani Etelä-Afrikassa sain pyynnön photogenX ministryn johtajalta Paul Childersilta, että alottaisin Hawaiille palattuani työskentelemään heidän kanssaan photogenX ministryn parissa. Koin, että tämä oli täysin Jumalan johdatusta, sillä valokuvausta ja kameraa työkalunaan käyttävä ministry oli jotain sellaista, jonka koin täysin omakseni

photogenX (www.photogenx.net)

PhotogenX ministrylla on koulu, jossa opetetaan ja joka sisältää valokuvausta, Raamatun opiskelua, maailman kulttuurin opiskelua (ei vain kirjoista opiskelua, vaan myös opiskelua itse eri maissa). Tämä kurssi opettaa kristittyä käyttämään kameraa aseena epäoikeudenmukaisuuksien ja alistamisen voittamiseen, historian suunnan muuttamiseen, sekä samalla auttaen ja palvellen apua tarvitsevia ja köyhiä valokuvauksen taiteen kautta. Olen kokenut tämän jutun niin omakseni, sillä rakastan valokuvausta ja vihdoin minulla on ollut siihen hyvä mahdollisuus. Tällä hetkellä kamera on Danielin mukana Japanissa, mutta pyydänkin että voisitte rukoilla, että Herra avaisi ovia saamaan kamera, jonka avulla pystyn juuri näitä asioita viemään eteenpäin valokuvauksen avulla.




Näin aloitin pari kuukautta sitten työskentelemään photogenX:in parissa pienen tiimin kanssa, hoitaen web sivun uudelleen suunnitelua, talousasioita, emaileja, ym. eteentulevia asioita, joskus se on myös lasten hoitamista :D Ja kuluneiden viikkojen aikana koko touhu on ollut kyllä niin siistiä!
Meidän normaali viikko koostuu oikeastaan perus 8-tuntisista päivistä, mutta sit siitä ajasta me myös kulutetaan jonkin verran aikaa meidän tiimin kanssa rukoukseen, yhdessä oleskeluun ja seurusteluun, ja tää meidän tiimi tuntuukin sellaselta isolta perheeltä! Ilokseni Danielkin pääsi Japanista puoltoista kuukautta sitten piipahtamaan pienellä lomalla katsomassa mitä olin alottanut tekemään DTS:n jälkeen ja sain itse asiassa hengähtää viikon verran ensimmäistä kertaa ryhmänjohtajana olemisen jälkeen.





Hakani (hakani.org)

Reilu kolme viikkoa sitten mulle avautui upea mahdollisuus osallistua Hakani nimiseen projektiin, joka tarkoittaa 'Hän, joka hymyilee'. Tämä nimi kuulu nuorelle tytölle Amazonin Suruwaha heimosta, joka haudattiin elävältä hänen ollessa lapsi, mutta jonka hänen veljensä pelasti varmalta kuolemalta ja piti yksin elossa kolme vuotta, kunnes he yhdessä onnistuivat saapumaan YWAM (Missionuoret) tukikohtaan Amazonin viidakossa. Missiotyötä Amazonin viidakossa 20 vuotta tehnyt pariskunta Marcia ja Suzuki adoptoivat Hakanin ja lähtivät ajamaan samankaltaisten kohtalontovereiden asiaa.

Amazonin viidakossa vielä tänäkin päivänä haudataan sadoittain lapsia elävältä, sillä heimojen parissa on vahvasti uskomus, että jos lapsi syntyy kehitysvammaisena, yksinhuoltaja äidin saamana, ollessaan toinen kaksosista, tai jonkun muun puutteen tai erilaisuuden kanssa; tämä lapsi on oleva kirous koko heimolle. Tämän johdosta lapsen vanhemmat joutuvat hautaamaan lapsen elävältä ja usein tämän tilanteen tullessa vastaan, he valitsevat itsemurhan. Nyt vanhemmat ovat alkaneet eri heimoista kääntyä YWAM tiimimme puoleen pyytäen apua ei vain heiltä, vaan myös Brasilian hallitukselta. YWAM tiimin aloitteen johdosta Brasilian hallitukselle on esitetty lakialoite, joka antaisi kaikille lapsille eri heimoissa tasa-arvoisen oikeuden elämään, niin kuin meillä kaikilla muillakin ihmisillä on. Kaikista surullisimmaksi tilanteen tekee se, että Brasilian hallituksen mielestä kulttuurin suojeleminen tässä Amazonin heimoihin liittyvässä asiassa on tärkeämpää kuin näiden pienten lasten kohtalo!


Mulla oli upea mahdollisuus kaksi viikkoa sitten lähteä David Cunninghamin, Paul & Susie Childersin, Marcian ja Hakanin kanssa kolmeen kapunkiin USA:ssa nostamaan tätä asiaa pinnalle, sekä keräämään rahoitusta tämän asian taustalle, niin median kuin vaikutusvaltaisten ihmisten parissa. David Cunningham ohjasi dokumentin tähän aiheeseen liittyen Amazonin viidakossa, jossa he tekivät Hakanin tarinan uudelleen näyteltynä noin seitsemän päivän aikana. Paul & Susie ja meidän tiimi saatiin noin viikossa aikaan kirja kyseiseen aiheeseen liittyen ja näin meillä oli pieni paketti, jonka auttoi meitä viemään tätä asiaa eteenpäin. Kiertue oli Washington D.C.ssä, Denverissä, Colorado Springsissä, sekä San Franciscossa. Näissä kaupungeissa tiimimme tapasi USA:n hallituksen jäseniä; David, Marcia ja Hakani pääsivät ABC uutisiin Denverissä, sekä San Franciscossa kristityille järjestetyssä Hakani/indigenous people illallis-tapahtumassa onnistuttiin kokoamaan 250 000 dollaria tämän asian hyväksi. Rahat menevät dokumentin, kirjan, sekä Brasilian Amazon työn kustantamiseen ja vielä on paljon varoja jäljellä näiden selviytyneiden perheiden evakuointi kylän rankentamiseen. Laitan kuvia lisää hieman myöhemmin tältä reissulta...

Joten muutama viime viikko onkin sitten ollut aikamoista kiirettä tämän kyseisen asian parissa. Esim. viime viikolla sain koottua yhteen kaikkien USA:n osavaltioiden senaatoreiden tiimiläisten yhteystiedot ja osoitteet, joten meillä on nyt mahdollisuus ottaa yhteyttä USA:n hallituksen johtoon, ja tämän avulla laittaa heihin vauhtia ottamaan yhteyttä Brasilian hallitukseen tämän asian tiimoilta. Pääasiana on siis nostaa tietoisuutta ympäri maailmaa tämän vääryden korjaamiseksi.

Mutta mulla on täällä Hawaiin tropiikissa enää muutama viikko jäljellä, ja näiden muutamien viimeisten viikkojen aikana kiirettä varmasti piisaa!!! Toivottavasti kerkeän tässä vielä uutisia laitteleen ennenkö rantaudun Suomen "lämpimälle" maaperälle nauttimaan Suomen suvesta, saunasta ja HK:n sinisestä, sekä tietysti kaikista teistä rakkaista ystävistä!

Kiitos niin paljon rukouksista ja taloudellisesta tuesta, jonka avulla olen voinut viedä tätä unelmaa eteenpäin!!!

Samuel